Въпрос на дни е спортната зала „Арена Бургас“ да получи Акт 16, обяви служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, който направи нова инспекция на спортния обект заедно със заместник-министъра на спорта Петър Георгиев, кмета на Бургас Димитър Николов, заместник-кмета по строителство, инвестиции и регионално развитие инж. Чанка Коралска и представител на борда на директорите на „ВДХ“ АД – инж. Живко Недев. „ВДХ“ АД е част от е част от ДЗЗД „Дворона“ – изпълнител на обекта.

„Ще бъдат проверени всички документи, изготвени от надзора и строителя. Надявам се да няма проблеми и съвсем скоро и държавата, и Община Бургас да използват тази спортна зала“, обяви министър Шишков. Той коментира забавянето на пускането в експлоатация на обекта така: „По-добрият вариант е да се забавим за 1 месец и да го построим качествено, отколкото да бъде потискан строителят да довърши един строеж и да се окаже, че има некачествени работи“.

„Когато бях на посещение в залата в края на ноември, не бях голям оптимист, но е свършена много работа. Залата вече е готова, което е добра новина за българския спорт. Видя се, че когато институциите работят в синхрон, успешният край е възможен“, добави зам.-министър Георгиев.

Многофункционалната зала в Бургас ще бъде единствената в страната, която отговаря на всички изисквания, позволяващи домакинство на европейско и световно първенство по лека атлетика на закрито. Освен всички атлетически дисциплини, в нея ще може да се практикуват волейбол, баскетбол, хандбал, художествена гимнастика, бойни спортове и дp.